Når jeg har en god kundeopplevelse eller verdsetter produktene til et selskap, klikker jeg gjerne “like” på Facebook siden deres, og legger kanskje igjen en beskjed. Motivasjonene ligger delvis i at jeg vet hvor mye jeg verdsetter når andre gjør det på selskapet mitt sin Facebook side.

Facebook har åpnet for bruk av disse “like” i reklame, noe som i for seg er greit; det er forståelig at man ønsker at flest mulig skal vite om fornøyde kunder. Men noen selskaper trekker dette litt langt. I går fikk jeg opp en reklame for “Effektiv fettfjerning!” og under sto det navnet på en venninne som liker selskapet, Volvat Medisinske Senter, som tilbyr tjenesten. Med tanke på hvor atletisk denne venninnen er, er jeg helt sikker på at det ikke er fettfjerning som har motivert henne til å klikke like.

Mon tro om hun visste at hennes navn skulle brukes for å selge kosmetisk kirurgi da hun klikket “like”…