Facebook tilbyr en ny tjeneste på mobilapplikasjonen sin; muligheten for å skru på automatisk opplastning av alle bilder tatt med mobilen, til en privat mappe. Dette vil si at du får alle blinkskuddene dine lett tilgjengelig for deling på Facebook… det betyr også at de veldig mange andre bildene du tar når du prøver å ta det blinkskuddet, samt bilder du tar i butikken for å huske en vare du så, en pris eller noe annet, også blir lastet opp, sammen med mye annen informasjon, slik som hvor bildet blir tatt.

Hvorfor Facebook ønsker dette ligger nok i deres evne til å analyserer svære mengder informasjon og selge svært rettet reklame m.m. Spørsmålet du bør stille deg er: ønsker du virkelig å dele alt med Facebook?

Jeg syns også markedsføringen deres er litt drøy. Det er godt dokumentert at man føler seg tryggere på et valg om andre har gjort det før. På fagspråket heter det “social proof”. På tilbudet jeg fikk i dag, var det bilde av tre kontakter, en ny, to jeg har mye kontakt med, og det står at disse deler bilder. Dette er helt korrekt, men jeg mistenker det ikke er tilfeldig at det lett kan misforstås til å tro at de også bruker denne funksjonen, noe ingen av dem gjør, enda.