Jeg var på Aftenposten sine nettsider i dag, fra en treg forbindelse i USA, så fikk se i sakte film hvor nettleseren hentet informasjon fra. Det var langt flere enn aftenposten.no

Ser man på siden fra Aftenposten, ser man at kjente selskaper som Facebook og Twitter får tilbakemelding om at jeg åpnet den aktuelle artikkelen. (som beskrevet før). Men følgende nettsteder får også laste opp innhold og får da også tilgang:

 • Adtech.de
 • Cxence.com
 • Disqus.com
 • Evidon.com
 • Google.com
 • Scorecardresearch.com
 • Twitter.com
 • Addthis.com
 • Quantserve.com
 • Tradedoubler.com
 • Addthiscdn.com
 • Atinternet.com

Hvilke av disse kan legge igjen coockies på maskinene min og se hvor vi har vært, og hvor jeg går?

Jeg er ikke særlig bekymret for Aftenposten og hvilke hensikter de har. Aftenposten har et gammelt og verdifullt merkenavn. Men dette gjelder få nettsteder. Om et nettsted som Aftenposten kanlaste opp innhold fra så mange kilder uten at jeg vet det, hva gjøres på andre sider, hvor de har mindre å tape på kundeflukt?

Aftenposten åpner også for at man skal koble seg sammen med flere nettsider, nærmere bestemt gir de muligheten til å dele dette med ca. 350 tjenster.