Instagram vokser som bare det: 5 millioner nedlastninger på Android telefoner på seks dager. Ganske utrolig! Tjenesten lar brukere dele bilder med andre brukere, men kun på mobil. Det som slår meg som særlig interessant er at selskapet tjener ikke penger! Ikke har de reklame, ikke tar de betalt for applikasjonen og de selger heller ingen andre tilleggstjenester. De verdsetter selskapet til like nesten like mye som Tomra.  Hvorfor har Facebook da betalt så mye penger for tjenesten?

Svaret vet jeg ikke. Om vi ser på hva Facebook tjener penger på i dag, er det nærliggende å se hva Instagram har å bidra med til å øke eller vedlikeholde denne strømmen. For å installere Instagram på mobilen, må man gi programmet tilgang til        mye informasjon, blant annet all informasjon om en selv, geografisk posisjon og kontakter.  Slik jeg ser det, går det på enda bedre real-time geografisk informasjon om brukerne, samt enda mer om kommunikasjonsbåndene mellom brukerne.

Hadde kjøpet representert en helt ny potensiell inntektsstrøm, ville nok Instagram ha implementert den selv, slik Groupon gjorde og slike Spotify gjør

Hvordan Facebook kommer til å integrere og videreutvikle tjenesten, til hvilken grad brukerne også får tilgang på bildene via Facebook, eller om de holder tro til Instagram sin ”mobile only” policy vil tiden vise. For meg er det mest interessante hvor mye verdi Facebook tror de skal kunne få ut av en tjeneste som Instagram.