Jeg lastet opp et bilde på Facebook jeg hadde tatt; og begynte å tenke litt på hvilken informasjon de kan hente ut av det. Jeg har sett at Google kan gjenkjenne landemerker når jeg laster opp et bilde hos dem, så antar at Facebook kan det samme; for ikke snakke om at de kan gjenkjenne menneskene på bildet; det demonstrerte de da de hjalp til med å foreslå tagging av personene. Men er det mer? Jeg klikket “egenskaper” på bildet jeg hadde på PC’en, og ser at det ligger en del informasjon der også; slik som:

Nøyaktig når jeg tok bildet, hvilket program jeg brukte for å redigere det, kamera produsent og modell, nøyaktige innstillinger brukt når jeg tok bildet (jeg foretrekker blenderåpningsstyrt; og det jeg tok bilde av var 790 mm unna kameraet, og jeg brukte blitz) og hvilke grupper på hjemmenettverket jeg deler bildet med. Man kan selvfølgelig fjerne denne informasjonen: Men hvor mange av oss gjør det?

Dette er fra ett bildet. Pr oktober 2011 er det anslått at det finnes 140 milliarder bilder på Facebook. Ler mer på: http://www.akam.no/artikler/facebook_er_verdens_storste_fotobibliotek/102723

Og: http://1000memories.com/blog/94-number-of-photos-ever-taken-digital-and-analog-in-shoebox