I dagens Aftenposten var det en artikkel om bruk av sosiale medier i jobbsøkerprosessen. http://www.aftenposten.no/jobb/Slik-kan-du-bruke-sosiale-medier-i-jobbjakten-6737406.html hvor det står at en økende andel arbeidsgivere gjør nettsøk på potensielle arbeidstakere for å se deres profil og evne til å bruke mediene

Det jeg ser om det viktigste poenget kommer til slutt: Bruk mediene for å vise engasjement for saker, fag og tema. Uannsett fagrettning og ønsket yrket, om du studerer, er jobbsøkende eller har en jobb vil det styrke ditt kanditatur, nå eller i fremtiden, å demonstrere kunnskap, forståelse og engasjement for det du driver med. Med et solid omdømme på nett, fremstår man som mer solid og trygt valg, fremfor de som påstår interesse kun for å få jobben. Enhver kan påberope seg en interesse i en CV eller i et intervju; men de som kan underbygge det med sin nettprofil vil ha trumkortet. Er man i stabil jobb, vil øker det sannsynligheten for at du blir kontaktet for din kunnskap om du har en solid omdømme på nett andre kan se.

Begynn i dag!
Å bygge seg et omdømme samtidig med jobbsøkerprosessen møter man utfordringene av at man har liten historikk og tid til å utvikle omdømme og tiden det tar kan gå på bekostning av jobbsøking.
For de som ikke har et reelt engasjement for et fagområdet som vil være relevant for fremtidig jobb, bør man bygge seg en profil innenfor en hobby eller annen interesse. Dette har to fordeler:
1) Har man først gått igjennom prosessen med å bygge seg en god og solid profil på et området, vil det være lettere å bygge den på en annen.
2) Arbeidsgivere og andre vil ha et helhetlig bilde av hvem du er som person, ikke bare din faglige styrke. Videre, de fleste arbeidsgivere foretrekker kandidater som viser engasjement.

Hvilke verktøy som er best å bruke, om det er en blogg, deltakelse på diskusjonsfora, Facebook, Twitter, LinkedIn, Disqus, alumnisider, eller annet, vil variere. Evnen til å velge det som passer best og ta dem i bruk vil ha verdi i seg selv.

Det blir del av CV’en din

Som det står i en artikkel i Wall Stree Journal, vil lenker til din aktivitet på nettet bli en viktig del av CV’en din fremover! Noen selskaper går til det ekstreme og ber kun om disse lenkene: http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203750404577173031991814896.html